Živeti in bivati z naravo

Lesene montažne hiše Ciproš

Odlična protipotresna varnost

Požarna varnost

Hitra in varčna gradnja

Odlična protipotresna varnost

Požarna varnost

Hitra in varčna gradnja

Izjemna energetska varčnost

Trajnost

Individualni pristop

Izjemna energetska varčnost

Trajnost

Individualni pristop

1

Odlična protipotresna varnost

Les ima izjemne konstrukcijske lastnosti. Prenese velike natezne kakor tudi tlačne napetosti. Lesena montažna hiša je približno 4 x lažja od klasično grajene. Pri Ciproš izdelavi se uporabljajo lesene zveze na čep in utor, kar daje Ciproš hiši trdnost, to pa pomeni protipotresno varnost. V praksi je že dokazano, da so lesene stavbe prestale močne potrese brez poškodb.

2

Požarna varnost

Les je sicer gorljiv material, vendar pri gorenju ustvarja na svoji površini zoglenelo plast, kot neke vrste samozaščito. V primerjavi z jeklom in betonom les kasneje popusti – to pomeni, da prevzema večje požarne obremenitve. Prav tako nudijo požarno odpornost mavčne plošče, s katerimi so obdelane stene v objektu. Vse to so dejstva, ki kažejo, da so lesene montažne hiše v mnogih pogledih enakovredne klasično grajenim, hkrati pa zagotavljajo tudi svoje specifične prednosti.

3

Hitra in varčna gradnja

Postopek in tehnologija Ciproš hiše sta takšna, da nudita hitro gradnjo. Elementi montažne hiše so izdelani v delavnici, se transportirajo na gradbišče in se tam montirajo, tako stene kot strešne konstrukcije. Ta način omogoča, da je objekt pokrit v nekaj dneh. Sledi izvedba instalacij in notranja obdelava hiše. To lahko izvedete tudi sami ali pa izvedbo zaupate nam.

4

Izjemna energetska varčnost (prihranek do 70 %)

Les, ki je topel material na pogled in otip, je tudi zelo kvaliteten toplotni izolator. Poleg lesa se za toplotno izolacijo uporabljajo tudi drugi naravni materiali – mineralna volna, kokosova vlakna. Vsi ti materiali zagotavljajo odlično toplotno izolacijsko sposobnost, zato govorimo o energetsko varčni Ciproš hiši. Pri ogrevanju take stavbe se porabi tudi do skoraj 2/3 manj energije kot pri objektu klasične gradnje.

5

Trajnost lesene hiše

Če se ozremo po našem podeželju bomo našli kar nekaj častitljivo starih lesenih objektov, ki pričajo, da je les lahko posebej trajen. Tudi najnovejše raziskave so pokazale, da je minimalna trajnost lesenega objekta 80 let. Prav gotovo je možno to številko krepko preseči, kot dober in skrben gospodar, kakor tudi z uporabo zaščitnih premazov za les.

6

Individualni pristop

Naš pristop do kupca je individualen. Ciproš hišo izdelamo po želji in zamisli kupca, s pomočjo vašega ali našega arhitekta. Zagotavljamo vam strokovno in kakovostno izvedbo. Ciproš leseno montažno hišo vam lahkoiIzdelamo do dogovorjene faze ali na ključ.