Z vami že več kot 25 let

Živeti in bivati z naravo

Tradicija, znanje, ekološka osveščenost in nove moderne tehnologije omogočajo prepoznavnost naših izdelkov pod imenom Ciproš.

Delamo v objemu pohorskih gozdov

Nahajamo se sredi pohorskih gozdov, v čudovitem naravnem ambientu, kjer nas je okolje in tradicija naše družine, ki se je že v 15 stoletju ukvarjala z lesom navedla, da smo pred 25 leti ustanovili družinsko podjetje Ciproš. Odprti za izkušnje naših prednikov smo od njih prejeli dragocena znanja s področja gradnje z lesom in jih nadgradili s sodobnimi pristopi ter najaktualnejšimi dognanji naravne gradnje.

Vrhunske rešitve danes ponujamo pod blagovno znamko Ciproš, ki je prejela svoje ime po Glazerjevi pesmi, katera je nastala prav na sedežu našega podjetja.

Program izdelkov CIPROŠ

Pričeli smo s proizvodnjo žaganega lesa in nadaljevali z izdelavo hišic in opreme za vrt ter brunaric in stanovanjskih hiš iz naravnega masivnega lesa, kar danes prodajamo pod lastno blagovno znamko Ciproš, ki predstavlja tradicijo, znanje in kakovost.

Slovenija je gozdnata dežela, bogata z lesom, a ga žal premalo uporabljamo. Ne zavedamo se dovolj, da je les trajnostni material z vrsto izjemnih lastnosti. Posebno v sodobnem času, ko so okoljevarstveni vidiki vse pomembnejši ima les prednost pred drugimi materiali.

Prav tako je izbira imena Ciproš povezana z našimi čudovitimi gozdovi na Pohorju – Ciproš kot rastlina je botanična značilnost Pohorja ter pesniška simbolika pesnika Janka Glazerja.

Prednosti lesa in razlogi zakaj se odločiti za les

  • je ekološki material
  • je naraven in ekonomičen gradbeni material
  • odličen toplotni izolator
  • deluje samozaščitno
  • trajen, diha, trden in zanesljiv gradbeni material
  • ima dobre gradbenofizikalne lastnosti
  • nudi dobro požarno odpornost
Ves CIPROŠ prodajni program prilagodimo vašim željam in potrebam.