KONTAKT: 
info@cipros.si / 02 661 90 00 / 041 644 378

Zagotavljamo vam uporabo kvalitetnih naravnih materialov in izjemno dobro energetsko varčnost.


Nizko energetske eko hiše s tradicijo


Montažne hiše Ciproš
so bile ene prvih stavb, ki so bile grajene okolju ter zdravju prijazno. Danes združujejo več kot 25 let znanja s področja kakovostne eko gradnje z najsodobnejšimi gradbenimi trendi. Uporabljeni materiali zagotavljajo tudi prihranke, ki omogočajo bistveno cenejše ogrevanje. Montažna hiša Ciproš je po svojih karakteristikah sinonim za kvaliteto bivanja tako zaradi izdelave kot tudi uporabljenega visokokakovostnega lesa ter naravnih izolacijskih materialov.

 

Montažne hiše Ciproš so energetsko varčne (prihranek do 70 %)

Les, ki je topel material na pogled in otip, je tudi zelo kvaliteten toplotni izolator. Poleg lesa se za toplotno izolacijo uporabljajo tudi drugi naravni materiali - mineralna volna, kokosova vlakna. Vsi ti materiali zagotavljajo odlično toplotno izolacijsko sposobnost, zato govorimo o energetsko varčni Ciproš hiši. Pri ogrevanju take stavbe se porabi tudi do skoraj 2/3 manj energije kot pri objektu klasične gradnje.


Individualnost montažne hiše Ciproš

Naš pristop do kupca je individualen, vaše želje in zamisli pretopimo v prijeten topel dom s pomočjo vašega ali našega arhitekta. Zagotavljamo vam strokovno ter kakovostno izvedbo z izdelavo do dogovorjene faze ali na ključ.


Trajnost lesene hiše

Če se ozremo po našem podeželju bomo našli kar nekaj častitljivo starih lesenih objektov, ki pričajo, da je les lahko posebej trajen. Tudi najnovejše raziskave so pokazale, da je minimalna trajnost lesenega objekta 80 let. Prav gotovo je možno to številko krepko preseči, kot dober in skrben gospodar, kakor tudi z uporabo zaščitnih premazov za les.


Odlična protipotresna varnost montažne hiše

Les ima izjemne konstrukcijske lastnosti. Prenese velike natezne kakor tudi tlačne napetosti. Lesena montažna hiša je približno 4 x lažja od klasično grajene. Pri Ciproš izdelavi se uporabljajo lesene zveze na čep in utor, kar daje Ciproš hiši trdnost, to pa pomeni protipotresno varnost. V praksi je že dokazano, da so lesene stavbe prestale močne potrese brez poškodb.


Požarna varnost

Les je sicer gorljiv material, vendar pri gorenju ustvarja na svoji površini zoglenelo plast, kot neke vrste samozaščito. V primerjavi z jeklom in betonom les kasneje popusti - to pomeni, da prevzema večje požarne obremenitve. Prav tako nudijo požarno odpornost mavčne plošče, s katerimi so obdelane stene v objektu. Vse to so dejstva, ki kažejo, da so lesene montažne hiše v mnogih pogledih enakovredne klasično grajenim, hkrati pa zagotavljajo tudi svoje specifične prednosti.

 

 

Go to top

Obvestilo o uporabi piškotkov! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Če ne spremenite nastavitev brskalnika, se piškotki privzeto uporabljajo.

Se strinjam